UA-90535346-1
U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.
Vijfenvijftig woorden
 

Op deze pagina schrijf ik complete verhalen in vijfenvijftig woorden
Reageren: fransesselink@upcmail.nl

 

Tegenstelling 

Een forse camper met tandem as. Oudere man, vrouw en kleine hond. Groot grondzeil met verschillende kleedjes. Een trapje om binnen te komen en twee elektrische fietsen tegen de heg.

Er tegenover een oude Renault vier, een klein tentje. Twee jonge vrouwen met blikje bier, zittend op de grond. Vakantie beleving.

Volharding

Midden in de nacht kruipt hij dronken over de rijbaan. De politie helpt hem op te staan en naast zijn fiets waggelt hij huiswaarts. Een half uur later treft de politie hem knielend op dezelfde plaats. Opnieuw helpen ze de man overeind. “Bril” stamelt hij. De politieman raapt een platgereden montuur van de rijbaan.

Angst

Voorzichtig met ingehouden adem probeert ze erlangs te lopen. Ze durft niet te kijken, maar haar blik wordt naar die afschuwelijke plaats getrokken. Misselijk van angst ziet ze vanuit haar ooghoek een beweging en kan een gil nog net onderdrukken. Voetje voor voetje, met bonkend hart, schuift ze er voorbij. Eng, die spin.

Vakantie

Op een grondzeil met verschillende kleedjes, naast de forse camper met tandem as, keek hij naar twee mooie jonge vrouwen in bikini, die met een blikje bier tegenover hem bij een oud volkswagenbusje en een klein tentje op de grond zaten. Hij keek naar zijn vrouw naast hem, en dagdroomde zich veertig jaar terug.

Vakantie 2

Op een grondzeil met verschillende kleedjes, naast de kolossale camper met tandem as, keek ze naar twee mooie jonge vrouwen in bikini, die met een blikje bier tegenover haar bij een oud volkswagenbusje en een klein tentje op de grond zaten. Ze sloot haar ogen en vol jaloezie dacht ze aan veertig jaar geleden.

Liefde

Ik voel haar warmte als ze in bed tegen mij aan kruipt. Haar mooie blauwe ogen kijken mij vol verwachting aan. Mijn hand woelt door haar blonde krullen en haar lippen voelen zacht tegen mijn wang. Ze fluistert in mijn oor “Ik hou van jou” en een onbeschrijfelijk geluk overspoelt mij. Mijn lieve vijfjarige dochter. 

Voyeur

Half verscholen achter de deur kijkt hij naar haar terwijl ze een bad neemt. Hij heeft volledig zicht op het ranke lijfje met de prachtige borstpartij. Ze waant zich veilig en spettert vrolijk in het water. “Wat  sta je daar te gluren!” roept zijn vriendin die plotseling binnenkomt. Hij verstijft.  Het roodborstje vliegt weg.

De held

Op het veldje ziet hij hem komen. Hij begint te trillen. Het kleine stevige lijf komt als een tank op hem af. Hij kijkt in de felle bruingele ogen die haat uitstralen. Vluchten kan niet meer en in zijn wanhoop gromt hij zwaar. De Teckel druipt af met de staart tussen zijn poten.

Begaafd

Opgestapelde schimmelende blikken en ander afval op het aanrecht. Een woonkamer vol elektrische apparatuur, verpakkingen half opengescheurd. In de slaapkamer een bedstee met vette dekens en een kast met wel veertig witte overhemden. De deel was een parkeerplaats voor ontelbare uitwerpselen. De ingenieur was de hele week op zijn werk. Geen tijd voor schoonmaak.

Verlangen
Staand voor het raam kijkt ze verlangend de straat af. De week zonder hem was haast onoverkomelijk. Ze ziet de auto komen. Trillend van verlangen hoort ze de banden knarsen op het grint van de oprit. Ze rent naar de gang, slaat haar armen om zijn nek en haar benen om zijn middel. ‘Papa!’