UA-90535346-1
U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.
Aanbevolen auteurs

Thrillerschrijver Henri Patrik

Macaber

     

Henri Patrk is een geboren verteller die fictie en werkelijkheid weet te verweven tot spannende en soms huiveringwekkende verhalen. Ook in de bundel verzamelde werken "Macaber" heeft de auteur zich laten inspireren door ware gebeurtenissen.

De cover belooft bloedstollende spanning, maar het boek is veel meer. Macaber is een verhalenbundel die nieuwsgierig maakt naar het einde van elk verhaal. Henri Patrik weet ware gebeurtenissen naadloos te verweven met fictie om er een spannende belevenis van te maken. Verhalen waarvan de uitkomst meestal niet is te voorspellen. Pas aan het eind van elke vertelling komt de ontknoping, die altijd anders verloopt dan verwacht. Heel bewust heb ik het boek telkens na enkele verhalen weggelegd, want ik had de nijging om door te lezen tot het einde. Het voert te ver om alle vertellingen met name te noemen, maar ze hebben mij versteld doen staan over de vindingrijkheid van de schrijver. Zo komt het verhaal over een echtpaar, waarvan de vrouw partnerruil voorstelt, op een geraffineerde wijze tot een climax. Het verhaal over een vader die zijn gezin wil beschermen heeft mij kippenvel bezorgd. Een vijfentwintigjarige onderwijzeres die tijdens een Idyllische wandeling eindelijk de gelegenheid krijgt haar grote liefde te strikken, krijgt te maken met huiveringwekkende emoties. Mysterieus is het slotverhaal waarin een man wordt geconfronteerd met zijn verleden. Macaber is een aanrader voor een ieder die van thrillers houdt en het boek zal in de boekenkast niet misstaan tussen boeken van Stephen King en Edgar Allan Poe.

Frans Esselink, auteur.


Omerta“Omerta” is de titel die Henri Patrik heeft gegeven aan zijn boek, waarin hij schrijft over een onvoorstelbare werkelijkheid die een medewerker van de European Union Police Mission (EUPM) in Bosnië-Herzegovina heeft beleefd. 

De schrijver weet in steeds wisselende, in elkaar overlopende, verhaallijnen de lezer onder andere mee te nemen in de wereld van de onvrijwillige prostitutie. Jonge vrouwen in Moldavië worden onder valse beloften geronseld om in bordelen in Bosnië-Herzegovina aan het werk te worden gezet. Pooiers schromen niet om te moorden en de overheid kijkt de andere kant op.

Onwerkelijk lijkt het verhaal van een EUMP medewerker, die toevalligerwijs in aanraking komt met een jonge Moldavische vrouw. Als blijkt dat de plaatselijke overheid corruptie niet schuwt, waardoor het leven van de vrouw in gevaar komt, besluit hij voor haar op te komen. Hierdoor raakt hij in grote moeilijkheden.

Met groeiende verbazing heb ik gelezen over hulpverleners, die vooral zichzelf helpen. Duur betaalde EU functionarissen doen er alles aan om in functie te blijven of hogerop te komen. Door hun gedrag in de privé sfeer zijn ze chanteerbaar, waardoor ze foute beslissingen nemen die door criminelen of onruststokers zijn ingefluisterd.

 

In” Omerta” weet Henri Patrik de lezer te raken met gevoelige zaken als liefde en erotiek, maar ook de ruwe kanten van de samenleving weet hij zo neer te zetten dat men vol spanning meeleeft met de betrokkenen.

 

Dit waargebeurde verhaal  heeft alles in zich om een schandaal te veroorzaken en de met name genoemde ambtenaren zullen beslist niet blij zijn met de onthullingen. Het is goed voor de samenleving dat de EUPM medewerker na ruim tien jaar de moed heeft opgevat om zijn verhaal te vertellen.

Het 440 bladzijen tellende boek is een aanwinst in mijn boekenkast en ik kan het van harte aanbevelen.

Frans Esselink, auteur


Meer weten over deze schrijver:
 www.pieterdaemon.com


 
De verborgen Waarheid door Alexander Cammans, 352 pagina's puur leesplezier.Uit een erfenis duiken onverwacht een verborgen oud manuscript, een adressenlijst en een medaillon op. De enige die het jonge koppel kan helpen verdwijnt op mysterieuze wijze na een paniekerig telefoontje. Ten einde raad besluiten ze zelf op onderzoek uit te gaan. De evenredige speurtocht leidt al snel tot een aantal bijzondere ontmoetingen. Vrijmetselaars, het Vaticaan en Roma zigeuners blijken allemaal hun rol te spelen in een eeuwenoud gevecht.

Het geheim van Monsterrat door Alexander Cammans.In dit vervolg op ‘De verborgen waarheid’ blijkt, dat het eeuwenoude boek dat de geheimzinnige kloosterorde Ordo Vox Populi behandelt, aanwijzingen bevat over nog veel meer geheimen. Verschillende partijen proberen elk op hun eigen, soms gruwelijke wijze, te achterhalen wat de betekenis van deze geschriften is. Onthullende documenten en oude vijanden blijken een gevaarlijke combinatie te vormen.

 

Daar komen ook Rachel en Ruud achter, de ontdekkers van de geschriften. Als het jonge koppel verder verstrikt raakt in de verbeten strijd tussen het Vaticaan en Roma zigeuners, dreigen ze te worden verzwolgen in een spiraal van geweld. Ze vluchten naar Spanje, waar onverwachte bondgenoten, sporen die leiden naar het illustere  Rennes-le-Château en het temperament van de Roma zorgen voor een snijdende spanning.

Binnen de berg waarop het klooster van Montserrat is gebouwd, komt het tot een ultieme confrontatie. Doden vallen, om het daar begraven geheim, dat de wereld zou schokken, te onthullen of juist te beschermen.

Rachel en Ruud moeten boven hun eigen karakter uitstijgen om het geheim van Montserrat te ontrafelen. Maar tegen welke prijs?


Meer weten over deze schrijver:
www.cammans.eu


De Blauwe Diender van Jacques SmeetsDe Baluwe Diender is een kroniek van het politieleven van Jacques Smeets. opgegroeid in een rustig Zuid Limburgs dorpkoos hij in 1969 voor het politieberoep, nadat hij eerst met de afkeuring door zijn vader moest afrekenen. De opleiding duurde een jaar en vond plaats in de interne politieschool te Heerlen. op 1 oktober 1970 begon hij zijn loopbaan in Maastricht.

Boekrecensie De Blauwe diender.

Met groeiende belangstelling las ik de autobiografie van ex politieman Jacques Smeeds. In zijn boek “De Blauwe Diender” beschrijft hij  hoe zijn jeugd er toe heeft bijgedragen dat hij op jonge leeftijd bij de politie terecht is gekomen.

Onthullend vertelt hij over zijn ervaringen bij de politie, waarin het mens zijn een belangrijke rol speelt. Zelfdoding, ernstige verkeersongevallen en familieruzies, zijn zaken die de revue passeren. Ook optredens bij de mobile eenheid, kroeggevechten en voetbalvandalisme waren onderdeel van zijn dagelijkse werkzaamheden. Jacques schrijft openhartig over de emoties die hij regelmatig moest verwerken tijdens het uitoefenen van zijn beroep.

Aangrijpend weet hij te verwoorden hoe hij in zijn woonomgeving omging met buurtbewoners die hij in zijn werkomgeving ontmoette en hoe hij daar in zijn privé leven last van had.

De opgedane ervaringen hebben hem soms doen twijfelen over de zin van zijn werk.  Als ex politieman begrijp ik zijn twijfels, maar tegelijkertijd ben ik met hem van mening dat het werken bij de politie ook veel voldoening geeft.

Het boek “De Blauwe Diender” is een aanrader voor iedere (beginnende) politieagent. Voor niet politiemensen is het een goede gelegenheid om de mens achter de politie te leren kennen.

Frans Esselink, auteur en ex politieman.

Meer weten over deze auteur:
www.deblauwediender.nl