UA-90535346-1
U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.
De Drenkeling

 
 
 
In dit naturistische avonturenverhaal maakt de lezer op speelse wijze kennis met enkele gebruiken en rituelen van de oorspronkelijke Australische bewoners. Het boek is een spannend cadeau voor jongens en meisjes van 09 tot 15 jaar, maar voor ouders is het geen straf om er uit (voor) te lezen.
 
Een verwende jongen van twaalf jaar wordt door een ongeluk aan zijn lot overgelaten op een klein eiland. Hij staat voor de bijna onmogelijke taak te overleven zonder moderne hulpmiddelen. Als hij ernstig gewond raakt, weet hij zich op wonderbaarlijke wijze te redden. Ongewild komt hij in aanraking met mensen die in en van de natuur leven. Hierdoor krijgt hij te maken met rituelen en bijgeloof. Dat bijgeloof kost bijna het leven van een dertienjarig Aboriginalmeisje. Door een list weet hij haar te redden. Samen bouwen ze een onderkomen en beleven ze allerlei avonturen. Als zij in het geheim verliefd op hem wordt moet ze een moeilijke beslissing nemen.
 

Een stukje uit het boek:
 

Joris liep langs de kust. De bodem was vrij rotsachtig. Op een bepaald moment liep hij op een hoge rots. Hij kon heel ver over de oceaan kijken. Wat hij in de verte zag kon hij haast niet geloven. Hij wreef zich eens in de ogen en tuurde daarna over het water. Heel in de verte zag hij een vrij grote roeiboot aankomen. Er zaten wel zes mensen in. Het hart van Joris sloeg een slag over van spanning. Zouden ze hem komen halen? Hij rende naar een plaats waar hij in de buurt van het strand kon komen. Toen hij dichtbij was lag de boot bij het strand en hij zag vijf zwarte mannen. Zij waren naakt en hadden zich beschilderd met allerlei felle kleuren. Ze zagen er woest uit en hadden allemaal een speer in de hand. Joris besloot zich eerst te verstoppen achter een rotsblok om te kijken waar de mannen mee bezig waren. Dat ze niet voor hem kwamen was wel duidelijk. Hij was teleurgesteld maar door de spanning vergat hij dat snel. De mannen dansten om een pakketje dat op de grond lag. Joris kon niet zien wat het was. Af en toe staken ze met de speer in het pakketje.
 

Nog een stukje:
 

Joris werd wakker omdat het hard begon te regenen. De regen striemde op zijn blote lijf en ondanks het warme weer kreeg hij het koud. Snel liep hij terug naar de bomen om te schuilen. Het regenwater droop van zijn gezicht en hij likte met zijn tong het water van zijn lippen. Dat bracht hem op het idee om een kom van zijn handen te maken. Het duurde maar even voor er een plasje water in zijn handen stond. Hij dronk dat gretig op. Dit herhaalde hij een aantal keren. Hij voelde zich na het drinken een stuk beter. Even plotseling als de regen was begonnen hield het ook weer op. Joris hoorde in het bos geritsel. Hij keek in de richting van het lawaai. Hij schrok zo van wat er uit het bos kwam aanstormen dat hij geen stap meer kon verzetten. Er kwam een reusachtig bruin beest op hem af met de kop wat naar beneden. Van angst dook hij helemaal in elkaar. Dit kon niet goed aflopen.
 

De drenkeling
Frans Esselink - ISBN 90-8539-417-1 
winkelwaarde E 16,95
U kunt dit boek bestellen via: 
http://www.freemusketeers.nl/boek/3230/De%20drenkeling