Hemelvuur

foto cover: Jef van Geldorp

Dit verhaal geeft op een spannende manier een kijkje in het leven van de Aboriginals.

Wanwood leeft al tien jaar met zijn ouders in een Aboriginaldorp. Zij wonen in hutten en leven van de natuur, zoals hun voorouders dat al eeuwen hebben gedaan. Al op jonge leeftijd blijkt hij bijzondere krachten te bezitten. Wanneer hij tijdens een hevig onweer een bewusteloos meisje vindt, weet hij haar leven te redden. Het meisje is haar geheugen kwijt en wordt opgenomen in het gezin van Wanwood. De twee beleven verschillende avonturen, waarbij ze regelmatig in gevaar komen.

Een stukje uit het boek: 

De zon brandde flink op het lijf van de dertienjarige Mary en ze besloot te gaan zwemmen. Ze zwom een eindje de rivier op. Het was voor haar een uitdaging om tegen de sterke stroming in te zwemmen. In haar gevecht tegen het water zag ze plotseling een dikke boomstam met de stroom meedrijven. Ze zwom zo hard als ze kon om uit de stroming te komen. Ze keek om en zag dat de boomstam vlak achter haar was. Om niet onder de boomstam te komen draaide ze zich snel om en ze greep zich er aan vast. De boomstam ging flink te keer in het wilde water. Ze was van plan om van de stam af te springen om zo uit de stroming te komen. Met veel moeite kwam ze overeind, maar ze gleed uit op de gladde stam. Ze probeerde weer op te staan maar voelde dat haar rechtervoet vast zat in een uitstekende tak. Ze probeerde los te komen en daardoor zag ze te laat dat op de oever een boom schuin over het water hing. Met haar hoofd sloeg ze hard tegen de boom. Opeens was er niets meer. 

Nog een stukje:

De lucht werd donker. Het zou gaan regenen en in de verte konden ze het gerommel van onweer horen. Walkalone zei dat ze terug moesten naar hun slaapplaats. Daar zouden ze betrekkelijk veilig zijn voor de bliksem. Wanwood had juist het spoor van een watervogel ontdekt en wilde nog voor de bui kijken of hij een nest kon vinden. Het spoor verdween in de dichte begroeiing langs de rivier. Hij volgde het spoor. Nog voor hij iets kon zien barstte de bui los. De regen kletterde op zijn lijf en hij wilde terug gaan. Plotseling werd de lucht hel verlicht door de bliksem. Op datzelfde moment kreeg hij de schrik van zijn leven. Tussen wat riet lag half in het water een lichaam. Toen hij dichterbij kwam zag hij dat het een meisje was. Hij riep Walkalone en knielde bij het meisje neer. Hij voelde of ze nog ademde. Dat kon hij niet ontdekken maar ze voelde niet erg koud aan. Als ze dood was kon ze nog niet lang hebben gelegen.

Titel: Hemelvuur  Auteur: Frans Esselink ISBN 978-90-8834-180-9  aantal pagina's: 174 Vaste prijs € 15,95